<<= Back Next =>>
You Are On Question Answer Bank SET 148

7401. Hard disk drives, DVD drives, and floppy drives are all forms of storage.

Answer: secondary or permanent

7402. Minicomputers are also known as

Answer: Midrange computers

7403. If a user wishes to play music, the computer must include a(n) .

Answer: sound card

7404. A single silicon chip is also called a(n).

Answer: microprocessor

7405. The last part of the domain name following the dot(.) is called as -----

Answer: domain codes

7406. B2C, C2C and B2B are types of --------

Answer: E-commerce

7407. software is invaluable for people with disabilities who are unable to use their hands.

Answer: Speech recognition

7408. URL stands for?

Answer: Uniform Resource Locator

7409. When a user and a program react to one another within a modeling arena, it is known as a(n)

Answer: feedback loop

7410. ____ are programs that provide access to Web resources

Answer: Browsers

7411. The ---- tells the rest of the computer how to carry out a program's instructions.

Answer: Control Unit

7412. Following are the file compression programs, EXCEPT

Answer: RAID

7413. In the early 1990s, the Internet transformed into a multimedia environment known as the .

Answer: World Wide Web

7414. Primary storage is referred to as ---- storage.

Answer: Volatile

7415. Another name for the keyboard, mouse, monitor, and system unit is

Answer: Hardware

7416. ______are private networks within an organization

Answer: Intranet

7417. Which of the following is the primary memory ?

Answer: RAM

7418. ----- are the special programs written in Java.

Answer: Applets

7419. ____ are also known as Service Programs

Answer: Utilities

7420. The .com indicates website of _______ type of organization.

Answer: Commercial

7421. An inkjet printer used to print high-quality photographs is called a(n) ____________ .

Answer: photo printer

7422. When an instructor writes on a(n) ____________ , all information is stored as a digital image on the computer.

Answer: smart whiteboard

7423. The of a computer monitor refers to the total number of pixels displayed on the screen.

Answer: resolution

7424. Web spiders and crawlers are examples of

Answer: Search engines

7425. Microprocessor has two basic components

Answer: File Compression

7426. _____ convert the programming instructions written by programmers into a language that computers understand and process

Answer: Language Translators

7427. SIMM stands for .

Answer: single in-line memory module

7428. If a user wants to show a trend or relationship over time in a graphical way, he or she should create a(n)

Answer: line chart

7429. Data transfer speed is measured in .

Answer: megabits

7430. Discussion on the internet about specific topic is known as

Answer: News group

7431. e-mail includes all of the following basic elements EXCEPT

Answer: Footer

7432. A user needs to create a(n) when he or she wants to multiply the cost of a book by the quantity desired.

Answer: formula

7433. A(n) is a playing console which has internet connections

Answer: Xbox 360

7434. What is a URL?

Answer: The address of a resource on the World Wide Web

7435. A program that runs on a(n) operating system cannot run on Windows.

Answer: Linux

7436. The computer that stores and shares Web page resources is called a -----

Answer: Web Server

7437. In order to save a previously saved file to a different location or with a different name, use the menu option.

Answer: Save As

7438.  A CD-ROM stands for

Answer: Compact Disc Read Only Memory

7439. Which of the following is the unit of Computer memory?

Answer: Kilo Bytes

7440. The multiuser operating system historically used by academic and government institutions is

Answer: UNIX

7441. Microsoft Word, Microsoft Excel and Microsoft PowerPoint are types of System Software Programs.

Answer: Internet Telephone

7442. Procedures are typically documented in manuals written by

Answer: Computer Specialists

7443. The first step when starting a word processing project is to text.

Answer: enter
<<= Back Next =>>
Terms And Service:We do not guarantee the accuracy of available data ..We Provide Information On Public Data.. Please consult an expert before using this data for commercial or personal use
DMCA.com Protection Status Powered By:Omega Web Solutions
© 2002-2017 Omega Education PVT LTD...Privacy | Terms And Conditions